اسمان شب

طبیعت فراموش شده...

اسمان شب

طبیعت فراموش شده...

The Sun

 

قطر: ۱۳۹۰۰۰۰ کیلومتر  ( ۱۰۹ برابر قطر زمین )

فاصله : حدود ۱۵۰میلیون کیلومتر

جرم  :   ۳۳۳۴۰۰  برابر جرم زمین

حجم :۱۲۵۰۰۰۰حجم زمین

چگالی : ۴/۱ چگالی اب

دمای نور سپهر :  ۵۷۵۰ درجه کلوین

دمای مرکز : ۱۴ میلیون درجه کلوین

قدر ظاهری :   ۷/۲۶-

دوره تناوب چرخش در استوا : ۲۵ روز 

 

نزدیکترین ستاره ی بعدی  ا لفای قنطورس۲۷۰ هزار بار از خورشید دورتر است. خورشید تماما از گاز است. مرزی به نام نور سپهر میان خورشید و جوش قرار دارد که نور خورشید از ان سرچشمه میگیرد. جو خورشید سه لایه دارد 1.لایه واگردان به ضخامت ۱۵۰۰ کیلومتر 2.لایه فام سپهر به ضخامت۱۰هزار کیلومترکه منشا زبانه ها وشراره های فام سپهری است. 3.لایه تاج به ضخامت حدودیک میلیون کیلومتر به رنگ خاکستری مرواریدی است.که د ما در ان حدود ۱۰۰۰۰۰۰ کلوین است.

 چگالی خورشید ثابت نیست و در مرکز ۱۰۰ برابر اب است .

 کلف ها

 

گهگاه در سطح خورشید کلف ها ومشعل ها ظاهر می شود 

کلفها در سال 1610 توسط گالیله کشف شدند.

کلفها نسبت به نواحی دیگر تیره تر هستند .حدود ۲۰۰ درجه سردتر از سایر نواحی اند

زمانی که در یک ناحیه شدت میدان مغناطیسی چند هزار بار بیشتر میشود کلف بوجود می اید و با بزرگ شدن کلف شدت ان هم بیشتر میشود.کلف ها دارای دوره میباشند که هر دوره۲۲ سال است یعنی ابتدا کلف ها از ۳۵ درجه شمالی و ۳۵ درجه جنوبی شروع می شوند که دو شمالی و دو جنوبی است و به تدریج زیاد می شوند بطوری که اخرین کلف ها در۵ درجه شمالی و۵ درجه جنوبی ناپدید می شوند .

بدین ترتیب یک نیم دوره به پایان میرسد در نیم دوره بعدی تنها تفاوتی که خواهد بود این است که قطبیت کلف ها تغییر میکند به این ترتیب که کلفی که در نیم دوره اول شمال جو بوده حال جنوب جو است وبرعکس.

اندازه ی کلف ها از۳۰۰۰کیلومتر تا ۱۰ برابر متفاوت است بزرگترین کلف در سال ۱۳۲۶ ( اوریل 1974 )  دیده شد که مساحتی بیش از ۳۰ برابر سطح زمین است .بیش از۵۰ درصد کلف ها عمری کمتر از۴ روز دارند و برخی هم بیش از۱۰۰ روز دوام دارند.

مشعل ها :

نواحی  بر سطح خورشیداند که روشن تر به نظر می رسد و پیش از کلف ها ظهور میکنند و تا چندین ما وجود دارند طول عمر متوسطشان دو هفته است .

زبانه ها :

پرده هایی از شعله سرخ رنگ و عمود بر خورشید اند وگاه ساختمانی پر مانند دارند ارتفاع متوسطشان ۳۰۰۰۰ کیلومتر وسطح مقطع شان

۱۵۰۰۰۰*۳۰۰۰ کیلومتر مربع است اما استثنا هم وجود دارد گاهی ارتفاع انها به۸۰۰ هزار کیلومتر هم ممکن است برسد طول عمرشان از چند روز تا چند ما است سرعت های ۳۰۰و۴۰۰ کیلومتر بر ثانیه بسیار معمولی است در سپتامر 1973 زبانه ی فوران کننده ای مشاهده شد که سرعتی برابر ۷۲۰ کیلومتر برثانیه داشت و در کمتر از نیم ساعت به ارتفاع یک میلیون کیلومتر رسید .

شراره ها  :

گهگاه ابرهای بسیار پر نوری در بالای فام سپهر ظاهر می شود که تفاوتشان با زبانه ها  در میزان درخشش ، اندازه و دوام انهاست. 

                           

از زبانه ها کوچکتر هستند وارتفایی در حدود۱۵۰۰۰ کیلومتر دارند در مدت چند دقیقه به بیش ترین روشنی جود می رسند وبعد از یک ساعت یا بیشتر ناپدید می شوند . وبه تابش شدید اشعه از طول موجهای ایکس و فرابنفش می پردازند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد